NK beachvolleybal Indoor in Aalsmeer een groot succes

Een gemoedelijke sfeer, volle tribune en entertainment op en rondom de beachvolleybal velden. Het NK Beachvolleybal 2020 in Aalsmeer staat in de boeken en is er één om te onthouden.

De beste beachvolleybalteams van Nederland begonnen het nieuwe jaar afgelopen weekend traditiegetrouw in The Beach in Aalsmeer. Niet vaak komt het voor dat (bijna) alle topteams aanwezig zijn op een Nederlands Kampioenschap. Het werd dan ook een strijd van jewelste en het publiek werd getrakteerd op mooi beachvolleybal. Daarnaast zorgden verschillende side-events voor een fantastisch weekend voor jong en oud.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen prolongeren hun titel

De mannenfinale kende geen verassende deelnemers. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen lieten meteen zien wat zij van plan zijn in dit Olympische jaar door het toernooi overtuigend te winnen. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde gingen strijdend ten onder in de finale en moesten genoegen nemen met het zilver. De bronzen medailles waren voor Sven Vismans, Tom van Steenis, Matthew Immers en Yorick de Groot.

Madelein Meppelink en Emi van Driel als gelegenheidsduo Nederlands kampioen

Bij de dames lag het niveau erg dicht bij elkaar. Madelein Meppelink en Emi van Driel hadden aan Puk Stubbe en Julia Wouters in de halve finale nog een zware dobber, maar wonnen vervolgens de finale overtuigend met 2-0 van Katja Stam en Raisa Schoon. Meppelink keek tevreden terug. “Het was vooral superleuk om hier te kunnen spelen met Emi. Ze is een groot talent en we trainen al een tijd samen. Het is gaaf om te zien dat die jonge meiden steeds beter worden en dat is voor Sanne en mij alleen maar goed. We trainen dus op hoog niveau met die meiden en dat daagt ons ook weer uit. Ik heb genoten om hier in Aalsmeer in een vol huis winnend af te sluiten. Een mooi start van het Olympische jaar.”  Andere bronzen medaillisten waren Pleun Ypma en Emma Piersma.