Beach Pickleball

NIEUW bij The Beach: Beach Pickleball. Deze sport is in Amerika al razend populair, en waait nu ook over naar Nederland!

Door de snelle manier van spelen en de speciale Pickleball is deze sport leuk voor alle leeftijden en niveau’s. Of je een ervaren tennisser bent of nog nooit een racket hebt vastgehouden, iedereen kan meedoen met deze snelle en leuke sport.

Spelregels Beach Pickleball

Het spel start met een service vanaf achter de achterlijn, aan de rechterkant van het veld. De service mag zowel boven- als onderhands worden gedaan. De geserveerde bal moet over de no spike zone landen, dit is de eerste 1,5 meter vanaf het net. Red je dit niet, dan is het een fout service. Als de bal via het net wordt geserveerd maar over de no spike zone heen komt, is de service goed en gaat het spel door.

Spelers mogen in de no spike zone komen en de bal slaan, alleen als deze wordt geraakt onder de hoogte van de net rand. Achter de no spike zone mag dit wel boven de hoogte van de net rand.

De bal mag 1 keer worden gepasst, dit houdt in dat deze in 1, maar ook in 2 keer naar de overkant mag.

Bal op de lijn is in. Het net raken met het lichaam of racket is verboden.

Punten zijn alleen te verkrijgen door het serverende team. Als de rally gewonnen wordt door de niet-serverende partij, neemt deze de service dus over zonder een punt te krijgen.

Beach Pickleball wordt gespeeld tot de 11 punten, met 2 punten verschil.

Speciale introductieprijs

Benieuwd of Beach Pickleball iets voor jou is? Kom het in de maand mei proberen voor de speciale introductieprijs van €30,- per uur!
Deze prijs is inclusief gebruik van ons Beach Pickleball materiaal!