Over ons

Al 20 jaar meer dan Zand!

Welkom bij The Beach

The Beach is al de grootste in- en outdoor strandlocatie van Nederland! Sporten op het zand, vergaderen, een uitgebreide lunch, buffet, barbecue of àla carte dineren in ons restaurant, borrelen in de bar of een feest in één van de tropisch ingerichte zalen, in The Beach kan het allemaal!
Door de unieke locatie (het monumentale veilinggebouw ‘Bloemenlust’) en de tropische inrichting is een evenement in The Beach een belevenis voor iedereen!
See you @ The Beach!

beachcrew

beachcrew

locatie

locatie

indoor

indoor

outdoor

outdoor

restaurant

restaurant

Geschiedenis

Op 5 april 1996 opende The Beach haar deuren. Oprichters, bedenkers en pioniers Irene van Uden en Ruud Vismans gingen met een groep van enthousiastelingen de uitdaging aan om de eerste indoor beachvolleybal hal van Europa te realiseren.

22 jaar geleden begon het met een berg zand en een éénjarig huurcontract in een hal van het voormalige veilinggebouw in
Aalsmeer. Nu heeft The Beach 2 beachhallen met zand en alle faciliteiten voor strandsporten, voor zowel voor professionals, amateurs, verenigingen als voor het bedrijfsleven.

Toen het beachvolleybal, met name aan de zonnige tropische stranden, steeds meer bekendheid kreeg, ontstond het idee dat ook in Nederland te gaan introduceren.

NK Beachvolleybal

Ruud Vismans vertelt: “We gingen naar het buitenland om te kijken hoe dat werkte, en hebben het bij wijze van grap ook een keer voor de leden van Martinus georganiseerd”, vertelt Ruud. “De Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) vroeg ons daarna het NK te organiseren. Dat hebben we gedaan, met voorrondes op verschillende stranden aan de Noordzeekust en een finale in Scheveningen.” Een mooie start, ware het niet dat de weersomstandigheden in Nederland niet altijd geschikt zijn voor beachvolleybal, laat staan voor fraaie TV-uitzendingen. Beelden van luchtig geklede topsporters op zonnige stranden zijn nu eenmaal interessanter dan dik ingepakte volleyballers en bibberende toeschouwers onder paraplus.

Binnen locatie

“We zijn toen op zoek gegaan naar een indoor locatie, ook omdat beachvolleybal een Olympische sport werd op de Spelen van 1996.”, zegt Ruud. “Met goede trainingsfaciliteiten konden we topsporters helpen in hun ambitie om de Spelen te halen. Dat was nog een hele klus, want de ruimte moest genoeg hoogte en geen palen of binnenmuren hebben. En oude sporthallen vonden we niet sfeervol ge- noeg. Twee jaar lang hebben we gezocht, tot een goede vriend ons attendeerde op de grotendeels leegstaande hallen van één van de twee voormalige bloemenveilingen in Aalsmeer (daarvoor gefuseerd tot de gigantische veiling aan de voormalige N201). Toen we voor het eerst gingen kijken waren we gelijk verkocht.”

Met de opkomst van het beachvolleybal en de relaties in de volleybalwereld werd The Beach snel een fenomeen. Na vijf jaar werd een tweede hal in gebruik genomen. Ruud: “Toppers als Klok, Van de Kuip, Everaert, Ronnes en De Gruyter trainden hier en Schuil en Nummerdor en de huidige wereldkampioenen Brouwer en Meeuwsen hebben ook heel wat uren in het Aalsmeerse zand gemaakt. Al gauw wisten de beachvolleyballers en de zaalvolleyballers de weg naar The Beach te vinden.”

Andere beachsporten

Maar daar bleef het niet bij. Footvolley werd populair en daarmee kwamen ook internationals en (voormalige) spelers van Ajax over de vloer. En recent zijn beachkorfbal, beachtennis en beachrugby in opkomst. Ruud: “We hebben die andere sporten ook faciliteiten kunnen bieden, evenals beachtennis en beachfrisbee. Daarnaast zijn we het project Start2Beach begonnen, waarmee we scholen uitnodigen om hun sportlessen in The Beach te geven. Hierdoor kunnen kinderen in een aansprekende omgeving kennismaken met nieuwe sporten.”

Begonnen met z’n tweeën en met veel hulp van vrienden, heeft The Beach nu 37 man in dienst. Alles is met eigen handen opgebouwd en inmiddels biedt The Beach trainings- en ontspanningsfaciliteiten voor topsporters, professionele begeleiding voor amateurverenigingen en programma’s voor uitjes en teambuilding voor het bedrijfsleven. In een monumentaal gebouw dat in ere wordt gehouden.Want de lokale bevolking had aanvankelijk nog wel wat bedenkingen tegen de komst van een sport/horecagelegenheid in het oude pand van de voormalige trots van bloemendorp Aalsmeer. Maar de veilinghallen zijn in alle opzichten in stand gebleven en zelfs gerenoveerd.

Restaurant

Lekker en gezellig eten met de kinderen in Aalsmeer (Noord-Holland), vlakbij Amsterdam, Schiphol, Amstelveen en Hoofddorp? Dat kan in het zeer kindvriendelijke restaurant van The Beach. Niet alleen hebben we een menu om van te smullen voor jong en oud, maar een heerlijk terras met in de zomer uitzicht op de twee outdoor beachvolleybalvelden.

Op zaterdag en zondag is er vanaf 17.00 uur een kidswatch aanwezig die een oogje in het zeil houdt. Hierdoor kunnen ouders in alle rust genieten van hun diner. Dat maakt  Restaurant The Beach het meest kindvriendelijke restaurant van Amsterdam en omstreken en misschien zelfs van heel Nederland!

(bron: SV Hoofddorp Interview met Ruud Vismans door Jeroen Kraakman)

T&D + Locations_AWARD 2014.eps

Meer informatie over The Beach?

Zo gezellig is het!

Foto's

Zo gezellig is het!

What's new

Like of volg ons!

Social media

1 september 2017

FIVB World Tour* Aalsmeer

5 jaar geleden organiseerde The Beach voor de laatste keer een Europees Internationaal toptoernooi. In oktober 2017 gaan wij het nog een stapje groter aanpakken! Van 25 tot en met 29 oktober verwelkomen wij top heren en dames teams van over de hele wereld! Like ons event op Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en save the date! Want dit top event mag je niet missen! Ook willen we jullie de […]
10 januari 2017

NK BEACH AALSMEER 2017 GROOT SUCCES!

Marloes Wesselink/Laura Bloem en Alexander Brouwer/Christiaan Varenhorst Nederlands kampioen indoor beachvolleybal! Foto: kickfotos.nl In een afgeladen indoor beachsportcentrum The Beach in Aalsmeer zijn de beachkoppels Wesselink/Bloem en Brouwer/Varenhorst de trotse en luid bejubelde winnaars geworden van het NK Beach Aalsmeer 2017, hét toernooi waarin wordt gestreden om de nationale titels indoor beachvolleybal.Wesselink en Bloem versloegen in de finale de jonge meiden Emi van Driel en Raisa Schoon die vorig al verrasten met hun opzienbarend sterke […]