Save the date! Vrijdag 21 tot en met zondag 23 december 2018. De donkere dagen voor kerst? Buiten misschien, maar niet in The Beach, waar deze dagen de vaderlandse beachvolleybaltop zich verzameld om te strijden voor de nationale indoortitels.

Een unieke gelegenheid om de beste heren- en beste dameskoppels van Nederland in een subtropische en sfeervolle entourage in eigen land te bewonderen, voordat ze op weg naar het nieuwe beachvolleybalseizoen uitzwermen over de wereld. Hoogstaand beachvolleybal van eigen bodem, waarvoor voormalig wereldkampioenen en winnaars van het brons op de Olympische Spelen van 2016 Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich al hebben aangemeld. Meer namen uit het deelnemersveld zullen spoedig volgen.

Het Nederlands kampioenschap indoor beachvolleybal keert niet alleen terug naar Aalsmeer, het zal er voorlopig ook terug blijven komen. De nationale volleybalbond NeVoBo en de directie van The Beach hebben de intentie uitgesproken om de komende drie jaar het NK in Aalsmeer te laten plaatsvinden. Dat betekent dat tot en met het olympisch seizoen 2020 de nationale top in Aalsmeer te bewonderen zal zijn. De evenementen in The Beach, die met vijf eerdere NK’s en als gastheer van meerdere toernooien van het internationale World Tour-circuit voldoende expertise in huis heeft, staan bekend om de sportieve en informele sfeer.

En The Beach zou The Beach niet zijn, als er niet iets speciaals op het programma komt te staan. Vrijdagavond 21 december is dat het geval en komen de Legends of Footvolley de zandbak in. Iconische voetbalspelers, voormalige profs, die een ongeëvenaarde techniek in de benen hebben en dolgraag willen laten zien dat ze het spelletje nog niet zijn verleerd. Zij worden gekoppeld aan amateurs voor een op zichzelf staand event binnen het NK beachvolleybal en spelen een uniek footvolleytoernooi. Het zal je maar gebeuren dat je straks met Frank de Boer als partner tegenover Denny Landzaat staat, want die voetballegendes hebben al aangegeven interesse te hebben.

Verder staat The Beach in Aalsmeer in het weekeinde van 21-23 volledig in het teken van het (beach)volleybal, want behalve het Nederlands kampioenschap wordt een deel van het zand gereserveerd voor meerdere veelzijdige beachvolleybal side-events; van familietoernooien tot bedrijfsevents en van jeugdclinics tot veteranenduels. Kortom, een volleybalweekeinde dat je niet mag missen. Voor het NK staat de vrijdag in het teken van de kwalificaties, zaterdag het hoofdtoernooi en is zondag de grote finaledag.

Vrijdagavond: Footvolley Legends €5,-

Zaterdag: Gratis entree

Zondag: Finales NK Beach 2018 €5,-

Blijf op de hoogte en like onze speciale eventpagina op Facebook

Zorg dat je er bij bent!

“In 2017 wonnen Bloem/Wesselink & Brouwer/Varenhorst het NK Beach Aalsmeer. Ook zo benieuwd wie er dit jaar met de titel vandoor gaan? Van 21 t/m 23 december vindt het NK Beach Aalsmeer 2018 plaats. Mis niets en volg ons ook op Facebook.”

Sven VismansSpeler